tirsdag 13. november 2012

En dag hos NRK

Fredag 9. november var vi, hele mediaklassen på Kongsberg Videregående skole, på ekskursjon til NRK. Vi var innom opplevelsessenteret hvor vi fikk en omvisning, og var innom blant annet kostymelageret og noen diverse studioer. Vi fikk sett hvor sporten holder til og nyhetsstudioet. Vi så også på mens de rigget klar scenen for Lindmo, talkshowet vi skulle se senere på kvelden.

Etter en spennende og interessant omvisning fikk vi en lunsjpause før vi skulle til sportsavdelingen og snakke med Pål Gordon Nilsen. Det var veldig interessant å høre hva han og Arne Scheie hadde å si. De fortale litt om en vanlig dag for de, og hvordan de planla mange dager i forveien når de skulle ut å kommentere forskjellige arrangementer.

Etter en middagspause i Oslo, skulle vi se på Lindmo. Vi møtte opp i god tid og fikk diverse instrukser om hva vi skulle gjøre og hva vi ikke skulle gjøre. Som å klappe til rett tid, og ikke rope "Hey! Det er fredag, og ikke lørdag i dag!" Det var spennende å se på når de tok opptak. Hvordan kameraene byttet på å filme, hvor nøye det var at hår og sminke var på plass, at det varte lenge nok, og at ingen sa noe de ikke skulle si på TV. Det var en del ting de spilte inn to ganger, og alle gjestene var ikke like spennende å høre på, men ellers synes jeg det var en flott opplevelse!

Alt i alt er jeg veldig fornøyd med ekskursjonen vår, og jeg føler at jeg har fått et bedre innblikk i hva det vil si å jobbe på et sted som NRK, enten som sportskommentator, sminkeansvarlig eller kameramann.


                                                                     Bilde fra sportsstudioet. // © Julie Rusaanes

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar